„Prechodný pôžitok neexistuje, pretože dojem, ktorý zanechá, pretrvá,“ to vedel už Johann Wolfgang von Goethe. Pre dlhotrvajúci zážitok z pôžitku vyvíja Liebherr technológie, s ktorými ostanú potraviny dlhšie voňavé, bohaté na vitamíny a zachovajú si pekné tvary. Nezáleží, či sa bavíme o chladení, zmrazovaní alebo skladovaní – rozhodujúca je súhra konštantných teplôt a vlhkosť vzduchu prispôsobená vašim zásobám.
Naše nároky na potraviny a výživu za posledné desaťročia narástli. Jedenie je dnes viac než len obyčajný príjem potravy. Pre mnohých z nás znamená predovšetkým pôžitok. A pre tento pôžitok sme pripravení investovať čas a peniaze do čerstvých a kvalitných potravín. Preto naše kroky čoraz častejšie vedú na trh alebo do obchodu s bio výrobkami.
Na to, aby sa investícia do čerstvosti a chuti oplatila, sa ovocie, mäso a ďalšie potraviny musia správne uskladniť. Pretože teplotné výkyvy vplývajú nepriaznivo na kvalitu. Práve pri zmrazovaní hrá dôležitú rolu čo najnižšia teplota, aby ostali zachované vône a obsahové látky.
Liebherr so svojimi inovatívnymi chladiacimi a zmrazovacími technológiami prispieva k tomu, aby vzhľad, chrumkavosť a chuť potravín ostali zachované omnoho dlhšie. A pretože oči jedia spolu s vami, úsporné LED majú na starosti pútavé osvetlenie interiéru a zásob, ktoré sa v ňom nachádzajú.
Zmrazením potravín sa nepredlžuje len ich trvanlivosť: Čím čerstvejší tovar zmrazujete a čím rýchlejšie ho zmrazíte, o to viac vitamínov a minerálov si zachová. Preto sa napríklad ryby zmrazujú priamo na otvorenom mori hneď po tom, ako ich vylovia. Vďaka „šokovému zmrazeniu“ dosiahne aj po rozmrazení veľký stupeň čerstvosti, keď sa ryba po dlhej preprave predáva na pulte v supermarkete. Je to metóda, ktorú môžete využiť aj u seba doma. Automatika SuperFrost od Liebherru zníži teplotu v mraziacom priečinku na -32 °C. Vzniknú pri tom rezervy chladu, ktoré sa postarajú o to, že chuť a vitamíny čerstvej sezónnej zeleniny sa zakonzervujú vďaka rýchlemu zamrazeniu. Keď sú potraviny úplne zmrazené, SuperFrost sa automaticky vráti do normálnej prevádzky a prispeje vám tak k úspore energie.
Mimochodom: Odmrazovanie má na rozdiel od zmrazovania prebiehať pomaly a šetrne, najlepšie v chladničke.
Pestrý šalát z aromatických divokých byliniek a k tomu chrumkavý chlieb a štipka olivového oleja: Pri zdravých jedlách bohatých na vitamíny nepookreje len telo a duša. Čerstvé a kvalitné výrobky ponúkajú kulinársky pôžitok bez veľkých nákladov. Na to, aby sa chuť, tvar a hodnotné látky mohli dlhšie uchovať, vyvinul Liebherr inovatívne technológie, ktoré chladia šetrne a zachovajú čerstvosť dlhšie.
To, ako dlho ostanú potraviny aromatické a bohaté na vitamíny, závisí predovšetkým od vlhkosti vzduchu a teploty počas skladovania. Nároky mäsových a mliečnych výrobkov sú pritom úplne odlišné než nároky, aké má ovocie a zelenina. BioFresh s až tromi priečinkami, ktoré fungujú ako klimatické zóny, ponúka optimálne podmienky skladovania pre každú kategóriu potravín. Pre ešte väčšiu flexibilitu môžete v priečinku BioFresh-Plus individuálne regulovať teplotu a vlhkosť.
Všetky potraviny, ktorým je v chladničke príliš chladno, ale v špajze príliš teplo, sa skladujú v ideálnych podmienkach v pivničnom priečinku.
Dve úrovne poskytujú dostatok priestoru pre potraviny ako maslo, zemiaky a cibuľa, dokonca aj pre fľaše. Teplota pivničného priečinku sa dá regulovať nezávisle od chladiacej časti v rozmedzí od +4 °C do +14 °C.
To, či šalát s divými bylinkami bude chutný a voňavý aj na druhý deň, nezáleží len od toho, na akú dlhú dobu sa preruší chladiaci reťazec. Mimoriadne citlivé potraviny ako ovocie a lístková zelenina sa majú po preprave domov znova čo najskôr vychladiť. Pomôže vám pri tom systém PowerCooling od Liebherru. Postará sa o rovnomerné teploty a o to, aby sa čerstvé uložené zásoby rýchlo vychladli. A preto, aby nedochádzalo k úniku chladu, kontaktný spínač vypne pri otvorení dverí ventilátor. Ušetrí sa tým drahocenná energia.
DuoCooling je založený na dvoch oddelených chladiacich okruhoch, aby medzi chladiacou a mraziacou časťou nedochádzalo k výmene vzduchu. Vďaka tomu sa dá teplota nastaviť oddelene. Oddelený prívod chladu zabráni tomu, aby sa pachy z jednej časti dostali do druhej. Predídete aj vysychaniu zásob v chladiacej časti, za ktorý je zodpovedný studený vzduch z mraziacej časti. Potraviny si tak udržia svoj tvar, konzistenciu a neopakovateľnú chuť.
To, ako dlho ostanú potraviny čerstvé a aromatické, závisí predovšetkým od teploty a vlhkosti vzduchu počas skladovania. Teplota však zohráva rozhodujúcu úlohu aj pri degustácii a ochutnávaní. Len u správne vychladených potravín a pochutín sa rozvinie ich nezameniteľná vôňa. Preto chutí syr pri izbovej teplote omnoho aromatickejšie než keď ho práve vyberiete z chladničky. Víno má byť zasa vychladené podľa druhu.
V Liebherri sme za všetky tie roky zdokonalili súhru medzi teplotou a vlhkosťou vzduchu a naše vedomosti sme pretavili do technológií.
Pretože rôzne druhy vína si vyžadujú rôzne teploty konzumácie, skutoční znalci vína chladia svoje fľaše vo viacfázových chladničkách na víno. V Liebherri sa precízne elektronické ovládanie stará o to, aby boli červené a biele vína a dokonca aj šampanské vychladené tak, že sa môžu hneď podávať. Skladovacie chladničky na víno od Liebherru zaručujú so svojimi konštantnými teplotami a vlhkosťou vzduchu nad 50 percent to, že vaše citlivé nápoje budú roky optimálne uskladnené a môžu ďalej dozrievať.
Už niekoľko rokov využíva Liebherr svoje know-how aj na vývoj a výrobu humidorov. A chcete zakonzervovať plnú vôňu cigár a predísť ich vysušeniu, zberatelia skladujú svoje Cohiby, Montecristá a iné skvosty pri kontrolovanej teplote a vlhkosti vzduchu. Konštantné teploty dokážu v humidore pripraviť pre cigary dokonalú klímu, aby sa dali pri vhodnej príležitosti naplno vychutnať.
Bezrizikový nákup so zárukou
Profesionálny prístup, ochota a pomoc pri rozhodovaní.
Rozložte si cenu nákupu na splátky